ЈКП Градско саобраћајно предузеће "Београд"
 | Новости  | Новости  |

НОВОСТИ

 
23.05.2022.
ДЕМАНТИ
Изјаве Центра за локалну самоуправу
Изношење полуинформација и нетачних закључака по питању сервисирања клима у возилима ЈКП ГСП ''Београд'' од стране појединих медија и новинара крајње је злонамерно, ванконтекстуално и непрофесионално.
ЈКП ГСП ''Београд'' је ове године са припремом возила за летњи период почео још у марту о чему је информисана јавност.
До сада је одрађен контролни преглед система клима уређаја (који представља чишћење, прање и замену филтера, замену делова потребних за пуштање система у рад) на свим возилима. У току је поправка већих кварова који изискују дуже време отклањања и потребу за набавком резервних делова из увоза.
За аутобусе који су у гарантном року, прегледе, сервисирање и поправку клима обављају овлашћени сервисери. Код осталих аутобуса, који не подлежу гарантним условима, поправку система за климатизацију обавља фирма ''Климатроник центар'' из Новог Сада са којим ЈКП ГСП ''Београд'' има уговор о екстерном одржавању који важи до јуна 2023. године.
Стога је нетачно саопштење Центра за локалну самоуправу (ЦЛС) у којем су изјавили да у ''Градском саобраћајном предузећу ''Београд'' (ГСП), касне припреме за сервис клима уређаја у возилима градског превоза''. Позивајући се на тендер за јавну набавку резервних делова и материјала за сервисирање клима уређаја, који је расписан 18. маја, ЦЛС непрофесионално занемарује чињеницу да је поменути тендер расписан само за резервне делове за одржавање клима уређаја на тролејбусима. Овај тендер је расписан ради допуне залиха са стања и део ових резервних делова и материјала користиће се за одржавање исправности система за климатизацију у јеку летњег периода, док ће се други део резервних делова употребити за припрему климатизационих система тролејбуса за следећу сезону.
Имајући у виду константно манипулисање чињеницама и извлачења из контекста, стиче се утисак да ЦЛС тенденциозно ствара панику и лошу слику о ГСП-у у јавности. Стога се намеће питање у чијем интересу Центар за локалну самоуправу то ради, јер дезинформисање дефинитивно није у интересу корисника јавног превоза и Београђана.
Упркос многобројним потешкоћама и несташици резервних делова због отежаног увоза, ЈКП ГСП ''Београд'' је на време предузео све активности и чини максималне напоре како би за предстојећи летњи период имао спремне системе климатизације у свим возилима.


НОВОСТИ

АРХИВИРАНЕ НОВОСТИ

Контакт телефони
Диспечерски центар 00-24
011/366-4040
Служба за медијски наступ
011/366-4047
Централа
011/366-4000
Говорни аутомат
011/30-33-370, 011/30-33-371
Андроид апликација

licenca

licenca

www.kudnikolatesla.rs

Место за Ваш банер

Место за Ваш банер Место за Ваш банер
Kнегиње Љубице 29 | 11158 Београд ПАК: 105713 Телефон: 011/366-4000
Матични број: 07022662 ПИБ: СР 100049398

Copyright: JKP GSP "Beograd" © 2016. produkcija: S.P.I.S.