ЈКП Градско саобраћајно предузеће „Београд"
 | Новости  | Новости  |

НОВОСТИ

 
29.03.2023.
САОПШТЕЊЕ
Никола Тесла-наука за живот

„Никола Тесла-наука за живот“ је вртић који се налази у непосредној близини нашег саобраћајног погона на Новом Београду. Свакодневно трчкарајући поред великог здања пуног огромних возила дечица су развила посебну знатижељу према трамвајима.
Њихову потребу за новим сазнањима васпитачице подржавају и развијају на разне едукативне и креативне начине, од столица праве аутобусе, цртају трамваје, описују вожње, разговарају...
Ипак, тим малим људима, предивној деци, будућим самосталним корисницима било је потребно више искуства и сазнања. Због тога је Трамвајски погон угостио малишане из кошилука и омогућио им да макар на трен буду одрасли, самостални корисници јавног градског превоза.
Тако је 29.3.2023. СП „Централа“ био домаћин и дочекао тридесет двоје малишана који су весело умарширали у погон и истог тренутка показали своје одушевљење и радозналост, а пре свега љубопитљивост. У возилу типа КАФ свако дете је „било возач“ на неколико секунди, а недоумице им је стрпљиво отклаљао наш колега Младен Бабовић. Вожњу у кругу погона уз чоколадне бананице и ноблице бележила је песма „Стоп-стани“.
Нисмо могли да сакријемо дивљење када су мали другари „као из топа“ дали тачне одговоре на питања из безбедности саобраћаја и показали сјајно познавање препорука за сигурно коришћење јавног градског превоза.
Анегдота коју ће дуго памтити је да корњача није само „водена животиња“ већ да се некада тако звао један тип трамваја. Тешко им је било и да замисле да је прво возило на нашим улицама био трамвај кога су га вукли коњи, а да су се на месту данашег погона на Дорћолу налазиле штале пуне шећера, јабука и шаргарепа.
Срећна, задивљена лица деце и весела граја још дуго ће бити најскупља „карта“ очитана у овом возилу.


НОВОСТИ

АРХИВИРАНЕ НОВОСТИ

Место за Ваш банер Место за Ваш банер
Kнегиње Љубице 29 | 11158 Београд ПАК: 105713 Телефон: 011/366-4000
Матични број: 07022662 ПИБ: СР 100049398

Ауторска права: ЈКП ГСП „Београд" © 2016. продукција: С.П.И.С.